Bulu mata

 


sepasang bulu mata yang tebal dan penuh

Bulu mata yang lebih panjang,
lebih lebat menjadikan mata lebih cantik

Bulu mata yang panjang adalah simbol kewanitaan. Sebagaimana diketahui mata merupakan bahagian wajah yang paling penting, maka ramai yang mengambil tindakan ekstrem bagi menyerlahkan mata agar menjadi lebih cantik. Sementara ramai yang menggunakan produk kosmetik, kanta lekap dan juga pembedahan mahal, seseorang boleh mengubah penampilan mata, dengan memanjangkan dan melebatkan bulu mata yang mampu mengubah penampilan seseorang.

 

Apa perlunya bulu mata?

 • Keperluan
  Bulu mata adalah rambut-rambut halus di kelopak mata yang berfungsi melindungi mata dengan cara memerangkap habuk dan lembapan seperti peluh dan hujan. Oleh kerana ia amat sensitif untuk, bulu mata juga bertindak seperti misai kucing.
 • Kecantikan
  Sama seperti penipisan rambut pada kulit kepala, kekurangan rambut di sekeliling mata boleh menyebabkan wajah seseorang kurang menarik. Tidak hairanlah bahawa kebanyakan daripada kita, terutamanya wanita, sanggup melakukan apa sahaja untuk mencantikkan rupa dan mata dengan menjadikan bulu mata lebih lebat, penuh dan panjang.
 

Apakah yang menyebabkan
bulu mata lemah dan gugur?

 • penggunaan penanggal solekan yang berlebihan dan penggunaan sambungan bulu mata.
 • Tekanan, perubahan hormon termasuk permulaan menopause pada wanita dan ubat-ubatan.
 • gangguan kulit yang kronik seperti ekzema, jangkitan kulat (kurap) dan kutu.
 • Pelbagai kesan perubatan termasuk kesan gangguan autoimun, masalah tiroid terutamanya hipotiroidisme, hypotrichosis atau kekurangan pertumbuhan rambut dan alopecia universalis atau keguguran rambut yang banyak mungkin akibat daripada rawatan kemoterapi.
 
FORTIFYING EFFECT
 • Reduction in eyelash loss

Number of eyelashes lost after make-up removal

Eyelash loss decreased by 9 lashes after 1 month.
Mau Plus® Eyelash Revitalizer helps eyelashes resist
against loss after make-up removal.

Placebo
Mau Plus® Eyelash Revitalizer

 
Apakah penyelesaian bagi
bulu mata yang lebih tebal, penuh dan panjang?

Memperkenalkan Mau Mau Plus® Eyelash Revitalizer. Produk cosmeceutical terbaru yang menyuburkan, melembapkan, melembut, membaiki dan mengembalikan bulu mata yang rapuh, jarang, memperkukuh dan memanjangkan setiap helai rambut untuk mata mencari sihat. Diperbuat daripada bahan semulajadi, dirumus khas dengan serum bebas wangian, bebas alkohol dan paraben merangsang pertumbuhan bulu mata baru yang menjadikan bulu mata kelihatan lebih besar, penuh dan lebih memikat serta lebih lembut dan semulajadi tanpa menggunakan sambungan bulu mata rambut sintetik dan mahal.


EYELASH VOLUME

The volume is determined by the length and diameter. An eyelash can be considered as a cone: V= (π x D² x L)/12

D: eyelash diameter

L: eyelash length

 
 • Increase in eyelash volume
Diameter (mm³x10³) Mean variation
T 15 days T 30 days
Versus T0 +39.7% up to +97%, p<0.001 +66.8% up to +136%, p<0.001
Versus placebo x 3, p<0.001 x 2.9, p<0.00

In just 15 days, eyelash volume significantly increases.


EYELASH LENGTH

Measurements of eyelashes in S2, S3 and S4
segment at T0, T15 and T30 days. Image analysis.

 • Stimulation of eyelash length
Length (mm) Mean variation
T 15 days T 30 days
Versus T0 +10.6% up to +32%, p<0.001 +17.0% up to +43%, p<0.001
Versus placebo x 2.6, p<0.001 x 2.7, p<0.00
SEBELUM
SELEPAS

Mau Plus® Eyelash Revitalizer visibly extends the eyelashes in only 15 days.

 • Sensorial evaluation

Visual evaluation by 3 trained experts on the eyelash length after 30 days.

 


EYELASH THICKNESS

Measurements of eyelashes in S2, S3 and S4 segment at T0, T15 and T30 days. Image analysis.

 • Increase in eyelash thickness
 
Diameter (μm) Mean variation
T 15 days T 30 days
Versus T0 +12.0% up to +33%, p<0.001 +18.7% up to +40%, p<0.001
Versus placebo x 2.9, p<0.001 x 2.6, p<0.00
SEBELUM
SELEPAS 1 MINGGU
 

In just 15 days, eyelashes appear thicker and fuller.

 • Sensorial evaluation

Visual evaluation by 3 trained experts on the eyelash thickness after 30 days.

 


Apakah bahan-bahan aktif dalam
Mau Plus ™ Eyelash Revitalizer?

 • Alpha Glucosyl Hesperidin adalah bioflavonoid atau 'Vitamin P' secara semula jadi yang didapati dalam paprika dan buah-buahan sitrus. Derivatif hesperidin yang mudah larut ini, apabila digunakan dengan gabungan diosmin, glucosidase yang merupakan enzim yang hadir secara semula jadi kulit perlahan-lahan menghasilkan hesperidin yang menguatkan kapilari, menjaga vaskular, merangsang peredaran seterusnya memperbaiki aliran darah ke folikel rambut.
 • ) Pisum Sativum (Pea) Peptida adalah campuran penyediaan liposomal peptida kecil, dihidrolisiskan daripada protein Pea (Pisum sativum) (peptone) dengan melambatkan penuaan yang menggalakkan penghasilan semula jadi kolagen. Ia melindungi dan pembaikan protein epidermis terhadap kerosakan yang diakibatkan oleh proteases yang diaktifkan oleh kesan buruk alam sekitar seperti pencemaran, tekanan dan sinar UV.
 • ) Biotinoyl tripeptide-1 adalah berdasarkan kompleks matrikine bervitaminat yang bertindak sebagai 'protein berpelekat' yang mengukuhkan akar rambut ke kulit. Ia juga merangsang pertumbuhan bulu mata baru dan mempunyai kesan perlindungan dan pembaikian ke atas rambut.
 • Pantenol meningkatkan penampilan dan rasa rambut, dengan meningkatkan struktur rambut, kelembutan dan memperbaiki kilauan dan tekstur rambut yang telah rosak secara fizikal atau akibat rawatan kimia.
 • lain-lain minyak dan ekstrak botani yang bukan toksik, bahan-bahan semulajadi, mineral dan vitamin.
 
 

Bagaimana menggunakannya?

Mau Plus ™ bulu mata Revitalizer datang dalam tiub 8ml dengan bekas silikon yang senang digunakan. Untuk hasil yang berkesan, gunakan Eyelash Revitalizer setiap hari pada waktu pagi dan sebelum tidur terus pada bulu mata dan kedua-dua bahagian atas dan bawah garisan bulu mata. Pertumbuhan bulu mata baru dapat dilihat selepas 30 hari penggunaan. Eyelash Revitalizer adsalah hypoallergenic dan adalah sesuai untuk mata yang sensitif dan mereka yang memakai kanta sentuh. Boleh digunakan di bawah solekan.

 • Stimulation of hair growth

A test on hair follicle culture. Incubation for 14 days with Mau Plus® Eyebrow Restorer.

With Mau Plus® Eyebrow Restorer, hair appears longer in just 14 days.

Eyelash Revitalizer is hypoallergenic and is suitable for sensitive eyes and those wearing contact lenses. May be used under make-up.

Mau Plus® Eyelash Revitalizer increases the anagen/telogen ratio by 46% as compared to a reduction of 33% for the placebo, attesting the efficacy of the product in stimulating hair growth and reducing ocular hair loss problem.

 


Siapakah yang sesuai menggunakan
Mau Plus ™ eyelash Revitalizer?

 

Mereka yang

 • dengan secara semula jadi mempunyai bulu mata yang halus, pendek dan jarang
 • menderita akibat folikel rambut yang rosak atau kekurangan zat folikel rambut disebabkan penggunaan kosmetik mata dan rawatan bulu mata yang berlebihan
 • rambut secara tiba-tiba hilang disebabkan oleh kemoterapi, keadaan kesihatan, perubahan hormon dan ubat-ubatan, atau
 • yang ingin mempunyai bulu mata yang sihat, penuh dan panjang bagi mata yang lebih menarik dan menonjol.

Untuk kegunaan luaran sahaja.Adalah disyorkan untuk membuat ujian kulit di belakang tangan sebelum menggunakan produk ini. Sekiranya sebarang iritasi, gatal, bengkak atau kemerahan berlaku di kawasan sapuan, hentikan menggunakannya dengan serta-merta. Produk tidak boleh diguna pakai di bahagian dalam mata.

. Sekiranya ia berlaku, bilas segera dengan air bersih dan dapatkan rawatan perubatan jika kerengsaan berterusan. Atas sebab berjaga-jaga, Mau Plus ™ Eyelash Revitalizer adalah tidak digalakkan untuk wanita mengandung atau menyusu, orang-orang yang di bawah umur 14 tahun, pesakit yang menjalani kemoterapi dan mereka yang mempunyai gangguan okular.

 


2 Langkah untuk rambut okular yang sihat